Sineklik son dönemlerde oldukça kullanılan, pencere, cam, kapıya monte edilebilen fonksiyonel bir üründür. Sinekler ve böcekler peşlerinde çeşitli hastalıkları getirmektedir. Sinek ve haşerelerin içeriye girerek mikroorganizma türlerini beraberinde getirmesini engeller. Sineklikler, sinek ve haşereleri kimyasal bir yola başvurmadan pratik ve doğal bir şekilde geçişini engelleyen araçlardır. Kullanıcıya odaklı ve koruma sağlayan ürünlerdir.
Sineklikler özellikle yaz aylarının bunaltıcı sıcağında sinek ve sivrisineklerden korkmadan havalandırmayı ve serinlemeyi sağlayan, konforlu malzemelerdir. Genel olarak sineklikler ahşap doğrama, plastik doğrama, demir doğrama, alüminyum doğrama malzemeleriyle üretilebilmektedir. Sineklikler açılıp kapanan ya da sabit şekilde üretilebilinir.
Ev, villa, ofis, dükkanlar ve birçok yerde kullanılan sineklikler, çeşitli modellerde olabilmektedir. Sineklik modelleri ortamın uygunluğuna, fonksiyonel kullanımına ve kullanım şartlarına bakılarak tercih edilmesi gereken ürünlerdir. En fazla tercih edilen plise sineklik, mıknatıslı sineklik, akordiyon sineklik, menteşeli sineklik ve sürgülü sinekliktir. En çok tercih edilen sineklikler olan menteşeli sineklik ve sürgülü sinekliği hakkında bilgiler yazımızın devamındadır.
En Çok Tercih Edilen Sürme Sinekliğin Özellikleri Nelerdir?
Sürme sineklikler çoğunlukla PVC ve alüminyum malzemelerden olan kapılara, pencerelere monte edilen sineklik modelleridir. Sürme sineklikler kanat profili, iki raylı profil ve orta kayıt profilinden oluşmaktadır. Sürme sineklikler rulmanlar üzerinden çalışan yapılardır. Rulmanlar sağa ve sola kaydırmayı sağlarlar. Ortamda yer kaplamayacağı için oldukça yer tasarrufu yapılmasını sağlayacak bir modeldir.
Sürme Sineklik Sistemlerinin Avantajları Nelerdir?
Sürme sineklik sistemleri kullanımı çok rahat olan ve yer kaplamayan sineklik modelidir. Özellikle dar alanlarda kullanıma çok uygun bir modeldir. Diğer sistemlere kıyasla daha avantajlıdır. Sürme sineklik sistemleri, her tipte içe, açılım ve sürme üzerlerine bağımsız bir biçimde monte edilebilir. Çift kanat olan sürme sineklikte 38 mm ray, tek kanat olanda ise 22 mm ray olarak kullanılır. Sürme sineklik sistemlerinin uygulanabilmesi için kapının genişliği uzunluğunda kayma mesafesine ihtiyaç vardır. Takıp çıkar şekline dönüştürülebilinen sürme sineklikler, modern bir yapıya sahiptir.
Menteşeli Sineklik Sistemlerinin Özellikleri Nelerdir?
Kapılara, camlara, havalandırma boşluklarına özel olarak üretimi sağlanan menteşe sineklik sistemleri, kasalı ve kasasız modelleri bulunmaktadır. Genellikle pencerelerde dış kısma monte edilen sineklik türüdür. Pratik sineklik ya da tak çıkar sineklik olarak halk arasında bilinmektedir. Menteşeli sineklik modeli 7 ile 10 yıl arasında kullanım ömrüne sahiptir.
Alüminyum profilleri kullanılırken pencere sistemleri ve kapı sistemleri için farklılıklar gözükmektedir. Pencere sistemleri için 17 x 25 mm kullanılırken kapı sistemleri için ise 17 x 42 mm kullanılır. Menteşe sineklikte kullanılan tüller, güneş ışınlarına, yanmaya, yıkama ve durulama işlemlerine dayanıklı olan fiberclass tiptedir. Her pencere ve kapı sistemleri için uygundur. Özellikle giriş ve çıkışın fazla olduğu yerlerde tercih edilmesi oldukça mantıklıdır.
Menteşe Sineklik Sistemlerinin Sağladığı Avantajlar Nelerdir?
Menteşe sineklik sistemleri diğer modellere oranla daha ekonomik olan sineklik modelidir. Temizliği oldukça kolay olan menteşe sinekliği istenildiği takdirde çıkarılır ve yıkanabilir. Mevsimsel şartlardan etkilenmeyen bir yapıya sahiptir. Kullanımı pratiktir ve kolaydır. Ortamın dekorasyonuna uygun olacak rengi seçme imkanını sunmaktadır. Menteşe sineklik sistemleri çevreci ve modern yapıya sahip bir sineklik modelidir.
Sineklik sistemlerinde fiyat belirlenirken kullanılan malzeme türü, rengi ve istenilen ölçüleri, ustalık seviyesi göz önünde bulundurularak fiyatlandırma yapılmaktadır. Standart bir fiyat listesi sineklik sistemleri için mevcut değildir. Sineklik fiyatlarıyla ilgili firmalar aranıp istenilen modeller ve ölçüler belirtilip görüşerek fiyat bilgisi alabilirsiniz.